Historie

Sinds 1966

Auto Versteeg Buurman is opgericht in 1966 door de heer M. Versteeg (Ries).
Aan de Kerkstraat in Voorthuizen begon Ries Versteeg met zijn eigen bedrijf waarbij aan de zijden van de Kerkstraat en Schoolstraat tevens een benzinepomp van Shell stond. Vanaf het begin was hij dealer voor het merk Simca.
Pionieren in een tijd van toenemende mobiliteitsvraag. In de kleine showroom pasten maximaal 2 auto's. Heel bijzonder in die tijd auto's in een showroom tentoongesteld.

Binnen enkele jaren groeide het bedrijf en ook het aantal medewerkers. Dus was het tijd voor medewerker vanaf bijna het eerste uur Rinus Hofland om zijn klompen te verruilen voor werkschoenen, omdat hij chef monteur werd. In 1971 werd een pand van voorheen Garage van Loon, later Schep, aangekocht aan de Hoofdstraat 60. De showroom bleef in het centrum en in 1977 werd een nieuwe werkplaats gebouwd aan de Hoofdstraat.Vanaf 1991, toen er inmiddels zo'n 20 medewerkers in dienst waren, is het bedrijf door Versteeg voortgezet samen met Geurt Buurman (werkzaam bij Versteeg vanaf 1978) en luidde de naam vanaf dat moment Auto Versteeg Buurman BV. (Even werd nog overwogen om het bedrijf de naam de maat te geven. Immers, Versteeg en Buurman waren compagnons -maatjes- en de tegenover gesitueerde woonwijk, toen in ontwikkeling, heet de Maat).Schaalvergroting in veel sectoren en dus ook de auto-branche, leidde tot nadenken, waarbij de directeuren Versteeg en Buurman elkaar mooi aanvulden. Versteeg nadenkend en Buurman als jonge enthousiasteling. In 2000 was het officieel stoppen van Ries Versteeg met zijn werkzame carriere.

In november 2002 werd een filiaal gestart in Woudenberg waarbinnen ook het Peugeot dealerschap gevestigd is. Een grootse opening vond plaats op 1 november 2002, waarbij ook de relaties van Voorthuizen werden uitgenodigd. Maar liefst 1500 mensen brachten een bezoek tijdens de opening, waar we nu nog steeds met groot plezier op terugzien. Zoveel relaties die de moeite namen om ons te feliciteren met ons filiaal.


'pand Woudenberg 2013'


Goede contacten met de heren Zittersteyn en van Beek in Wageningen resulteerden erin dat Autobedrijf van de Weerd Wageningen per 1 januari 2006 onder de paraplu kwam van Auto Versteeg Buurman. Jan van Beek, zo was de verwachting, zou nog 2 tot 3 jaar blijven, om de overname zo soepel mogelijk te laten verlopen voor relaties en medewerkers.
Echter was de vonk van enthousiasme ook voor Jan van Beek zo uitdagend, dat hij in goed overleg nog steeds actief aan het werk bleef.

Op vrijdag 26 april 2013 heeft Jan van Beek, na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest bij Auto Versteeg Buurman (voorheen Van de Weerd) aan de Ritzema Bosweg te Wageningen, van heel veel geweldige relaties afscheid genomen. Zijn zoon, Dennian van Beek, is vanaf dat moment vestigingsmanager in Wageningen.

Jan van Beek is nog wel regelmatig aanwezig om diverse hand- en spandiensten te verrichten en/of wijze raad te geven.

'Pand Wageningen in 2013'


In 2008 was het voor de zoon van Ries Versteeg (Korstiaan Versteeg), eerst samen met Henk van der Steeg, werkzaam in Woudenberg, tijd voor een nieuwe uitdaging.
Per 1 januari 2008 kwam in Barneveld een voor Auto Versteeg Buurman volstrekt nieuwe ervaring door de overname van Autobedrijf André de Vor. Het dealerschap van Citroen en Mitsubishi was nu een feit naast Peugeot in de 3 andere plaatsen.


'Pand Barneveld in 2013'


Onder leiding van Korstiaan Versteeg als vestigingsdirecteur Barneveld werd al snel contact gelegd voor verdere uitbreiding binnen het Citroen dealernetwerk.
Overname van Citroen-dealer Warnar Putten in februari 2009 betekende voor Auto Versteeg Buurman het begin van het Citroen-dealerschap voor de regio.

Met de familie Versteeg in Ermelo (wel leuk deze naam, overigens ook nog verre familie) waren er plezierige contacten ontstaan, waardoor verhuizing begin 2011 vanuit Putten naar Ermelo een mooie strategische invulling gaf, en daarbij ook het door Versteeg gevoerde dealerschap voor Suzuki werd voortgezet. Daarnaast is er een erkend reparateurschap voor Toyota in Ermelo.
Een prachtige locatie aan de rand van Ermelo, richting Harderwijk, waar we nu naast Suzuki ook Toyota en Citroen vertegenwoordigen.


'Pand Putten in 2009.................................twee jaar later.......................pand in Ermelo'


In 2013 is het pand in Voorthuizen geheel vernieuwd en aangepast. Een moderne nieuwe showroom met werkplaatsreceptie en het magazijn en kantoren zijn vernieuwd. Een hele operatie, maar nu zijn we voor de komende jaren weer uptodate.


'nieuwe pand Voorthuizen in 2013'

In 2013 heeft de vestiging Woudenberg tevens een facelift ondergaan (na inmiddels al weer 10 jaar).

In de loop van 2014 is in Wageningen de werkplaats in een moderner jasje gestoken.

 

50 jarig jubileum in 2016.

Met onze klanten en de medewerkers hebben wij eind 2016 ons 50 jarig jubileum gevierd. Een nieuwe personeelsfoto kon natuurlijk niet achterwege blijven.


 
Per 20 april 2017 heeft Auto Versteeg Buurman 2 vestigingen van Peugeot- en Citroëndealer van Hunnik overgenomen in Veenendaal en Ede. De medewerkers gaan als team mee en worden onze nieuwste collega's.
 
Onze vestiging in Veenendaal.
 
 
en onze vestiging in Ede
 

Met ingang van 2018 is autobedrijf van der Werf Ede ook onderdeel van de Auto Versteeg Buurman Groep.

Naast de hoofvestiging in Ede, is er een servicelocatie in Lunteren. 

In 2019 is de vestiging compleet verbouwd naar de nieuwste huisstijl van Peugeot.

Vanaf januari 2020 is de naam aangepast naar Auto Versteeg Buurman Ede Peugeot.

 


Per 11 februari 2019 is Autobedrijf van Laar in Voorthuizen geïntegreerd in onze vestiging in Voorthuizen. Alle medewerkers zijn mee verhuisd van de Kerkstraat naar de Hoofdstraat in Voorthuizen.

Natuurlijk bent u van harte welkom met uw Peugeot, Nissan of ander merk auto.


In 2020 wordt in Woudenberg samen met Autoschade Schreuder gewerkt aan een nieuw combinatiepand.

Net achter de Hoogvliet. Hemelsbreed nog geen 500 meter verder, maar wel een grote verandering.

'voortgang nieuwbouw Woudenberg mei 2020' 

'voortgang nieuwbouw Woudenberg oktober 2020' 

'voortgang nieuwbouw Woudenberg oktober 2020' 

 

_____________________________________________________________________________________________________

Per 1 november 2020 is Autobedrijf Baars in Nunspeet overgenomen door Auto Versteeg Buurman Groep. Chris Bakker zal hier als vestigingsmanager aan de gang gaan. In Nunspeet voeren we het merk Suzuki, daarnaast bent u hier ook voor alle andere merken welkom.


9 vestigingen

Onze directie wordt gevormd door Geurt Buurman, algemeen directeur en Korstiaan Versteeg, operationeel directeur.

Om de kleinschalige en persoonlijke contacten te optimaliseren hebben we in al onze vestigingen een vast aanspreekpunt:

  • Auto Versteeg Buurman Barneveld: Bert Pater
  • Auto Versteeg Buurman Ede Citroen : Wouter Buurman
  • Auto Versteeg Buurman Ede Peugeot: Arne Buurman
  • Auto Versteeg Buurman Ermelo: Harry Petersen
  • Auto Versteeg Buurman Nunspeet: Chris Bakker
  • Auto Versteeg Buurman Veenendaal: Dennian van Beek
  • Auto Versteeg Buurman Voorthuizen: Leendert Redert
  • Auto Versteeg Buurman Wageningen: Dennian van Beek
  • Auto Versteeg Buurman Woudenberg: Arne Buurman

Zij zijn voor u, onze gewaardeerde cliënt, aanspreekpunt bij vragen.

 

Tot ziens bij Auto Versteeg Buurman,Altijd Dichtbij!