Airco Onderhoud

Comfort

Een goed werkende airco in uw auto is wel zo aangenaam. Dit verhoogt niet alleen uw comfort, maar zorgt er ook voor dat u als bestuurder fris achter het stuur zit.

Auto Versteeg Buurman adviseert om uw airco iedere 2 jaar te laten onderhouden. Dat betekent iedere 2 jaar het systeem leeghalen, koudemiddel recyclen en opnieuw afvullen met de juiste hoeveelheid koudemiddel. Daarbij adviseren we preventief fluor te injecteren om het zoeken naar een eventueel lekkage in de toekomst te vergemakkelijken.

Vaste lage prijs :

- R134A systemen €129,-

- R1234YF systemen €179,- *

*(Bijvoorbeeld van toepassing op de nieuwe Peugeot 308, nieuwe Citroën C4 Picasso en C4 Cactus, Toyota Prius wagon, GT86, Suzuki Celerio, nieuwe SX4 S-cross en nieuwe Vitara, nieuwe Mitsubishi Spacestar).

 

Werkplaatsafspraak maken


Technische informatie

Een aircosysteem is in beginsel een afgesloten circuit maar door toepassing van rubber onderdelen en keerringen hebben we wel te maken met een natuurlijke lekkage van ongeveer 10% per jaar.

Gezien de huidige airco technieken bestaat de kans dat voor uw idee de airco nog wel werkt maar er toch te weinig koudemiddel in zit. Als er te weinig koudemiddel in het airco systeem zit kan er schade ontstaan aan de aircopomp, waardoor u mogelijk voor onnodige kosten komt te staan. Door het systeem iedere 2 jaar opnieuw af te vullen beperken we dit tot een minimum.


Waarom opnieuw afvullen?

Bij alleen een controle is niet te zien hoeveel koudemiddel er nog in het airco systeem zit. Alleen of het airco systeem nog genoeg koelt, maar dat zegt dus niet alles! Doordat er tegenwoordig veel constant meedraaiende aircopompen zijn krijgen die bij een lagere hoeveelheid koudemiddel ook minder smering. De hoeveelheid verlies van koudemiddel is alleen te zien bij aftappen en opnieuw vullen van het systeem.


Vragen over uw airco onderhoud?

Neem contact op met een van onze vestigingen! Ook voor onderhoud/reparatie van het nieuwe R1234YF airco systeem kunt u bij ons terecht, vraag naar de mogelijkheden.